Getuigenissen van studenten


Afgezien van de hindernissen en de vele moeilijkheden waarmee de Palestijnse studenten worden geconfronteerd, worden zij bezield door een ongelooflijke geestkracht, een wil om voor zichzelf maar ook voor hun land op te komen, en een voorbeeldig optimisme. De getuigenissen hieronder tonen de geestesgesteldheid van deze jongeren die wij alleen maar kunnen bewonderen.


Studenten van Al Quds

"Ik wil een geavanceerd controlesysteem maken voor snelle prestaties bij de productie van medicijnen. Mijn systeem zou zich onderscheiden door het gemak om er dingen aan toe te voegen of te veranderen."

"Ik wil de visie van Palestijnen op techniek verbeteren om hun leven te verbeteren."

"Ik wil proberen studenten te helpen het materiaal te vinden dat zij nodig hebben voor hun cursussen op de technische school; dit materiaal is niet altijd gemakkelijk te vinden, vooral omdat zij het erg druk hebben."

"Ik wil de algemene toestand van scholen en organisaties verbeteren."

"Ik wil de levensomstandigheden in de huidige samenleving verbeteren: door het vervoer te verbeteren, zodat kinderen sneller op hun school kunnen komen. Ik heb dezelfde moeilijkheden ondervonden, met mijn broers en zussen, ik moet elke dag vijf kilometer lopen om naar school te kunnen gaan, zomer en winter."

"Ik studeer Engels en mijn doel is les te geven aan de nieuwe generatie, deze baan zou mij in staat stellen een rol te spelen als vrouw in de Palestijnse samenleving. Met deze baan wil ik mijn ouders trots maken en hun alles geven wat ze verdienen."

"Ik wil een vrij belangrijke sociale en academische plaats hebben. Ik wil als verpleegster werken en als ik genoeg geld heb om in mijn eigen project te investeren, zal ik een medisch centrum voor bejaarden hebben."

"Ik droom ervan civiel ingenieur te worden, om vooruit te komen moet je bouwen en daarvoor heb je mensen nodig die denken en plannen. Als ik klaar ben met mijn studie ga ik mijn eigen project beginnen, ik wacht niet op een kans, ik ga hem creëren."


Studenten van AAUP

"Ik wil een plaats in de maatschappij vinden om mijn mensen te helpen via mijn beroep."

"Ik zou me graag specialiseren tot anesthesist, maar de studies zijn duur. Daarnaast ben ik van plan technische oplossingen te vinden voor lage rugpijn en langetermijnoplossingen voor hemofilie."

"Ik wil directeur worden in een organisatie die gespecialiseerd is in functionele behandeling om mensen met een handicap te helpen."

"Ik wil leraar worden op een school of vertaler in een bedrijf."

"Ik wil dabka-leraar en coach worden en ik wil een voetbalteam voor beginners oprichten."


Studenten van PMRS

"Ik maak me zorgen over preventiemaatregelen ter bescherming tegen ziekten, met name chronische ziekten die deels erfelijk kunnen zijn. Ik wil mensen helpen voorkomen dat ze ziek worden en complicaties voorkomen als ze toch ziek worden."

"Ik denk dat het belangrijk is dat er in elk huis iemand is met kennis van medische zorg, gezien het geweld dat door de bezettingstroepen wordt gepleegd. In deze context van geweld is het noodzakelijk om kennis te hebben over medische zorg en morele steun."


Student van Al Kamandjâti

"Ik wil een academische studie op het gebied van muziek volgen, een musicus worden die zijn eigen composities schrijft. Ik wil mijn ervaring in de muziek doorgeven aan kinderen en Palestijnse muziek over de hele wereld verspreiden."