Waarom doe je mee ?


Het aanmoedigen van studenten om hun studie vol te houden en hen aan te moedigen toegang tot onderwijs te krijgen door middel van financiële steun is een sleutelkwestie voor algemene steun aan Palestina.

Waarom ?

De Palestijnse economie en de levensstandaard van Palestijnse gezinnen worden sterk beïnvloed door de praktijken van de Israëlische strijdkrachten, zoals avondklok, afsluiting, checkpoints, scheidingsmuur, verstoring van de Palestijnse infrastructuur, enz. Al deze praktijken dragen in hoge mate bij tot de toename van de armoede onder de Palestijnen. Al deze praktijken dragen in hoge mate bij tot de stijging van de armoedecijfers onder de Palestijnen. Een leven dat door dergelijke beperkingen wordt gekenmerkt, belemmert de dynamiek en het vermogen tot ontwikkeling van Palestina, maar elke dag vinden Palestijnen zichzelf opnieuw uit in hun manier van onderwijzen en leven, om hun status van slachtoffer te overstijgen en actoren in hun samenleving te worden.

Studenten die te lijden hebben onder de sociaal-economische situatie van hun land, maken zeer slechte situaties door die tot uiting komen in hun onvermogen om in hun dagelijkse en academische behoeften te voorzien. Veel studenten steken zich inderdaad in de schulden om te studeren. Afgestudeerden met een betalingsachterstand kunnen hun diploma's niet ontvangen en dus niet solliciteren naar een baan.

Daarom hebben we jou nodig ! Als u wilt bijdragen aan de zaak, is een donatie welkom !